lauantai 28. helmikuuta 2015

Tuuttipulla - kokeile eri taikinavaihtoehtoja


Tuuttipulla oli laskiaisen hittituote niin meillä kuin muillakin. Törmäsin hyvään ohjeeseen Herkku Leivonta -lehdessä, mutta tällaisen pellepelottoman on aina pakko kokeilla omaa versiota
tarjotusta reseptistä. Lehden ohjeessa peruspullataikina kaulitaan levyksi ja leikataan suikaleiksi, jotka sitten kieritetään foliotötteröiden ympärille. Herkullista kuvaa katsoessani, mieleeni tuli kokeilla pullataikinan sijasta lehtevämpiä vaihtoehtoja. Lehtitaikinalla kokeilin ensimmäisen version. Toisen taas voitaikinalla. Molemmissa tapauksissa leikkasin kaupan valmiit levyt suikaleiksi:


Suikaleet ovat tässä tapauksessa eri kokoisia, koska testasin optimaalista leveyttä paistamisen kannalta.
 
Sekä lehti- että voitaikinan kanssa suikaleet täytyy kierittää osittain toistensa päälle, jotta paistaessa ei synny ikäviä rakoja. Pullataikina kohoaa sen verran että vastaavaa ongelmaa ei ollut sen kanssa. Voitelu kananmunalla ja paljon raesokeria pintaan.
Tötteröt uuniin, paisto taikinan ohjeen mukaan, mutta uunin sisältöä koko ajan tarkkaillen.
Foliotötteröt voi irrottaa vaikka pulla onkin vielä lämmin - aivan uunikuumaa älä mene koskemaan. Sisälle sitten makeaa oman maun mukaan. 

Minun makuuni paras yhdistelmä oli ehdottomasti voitaikinasta tehty tötterö, täytettynä omatekoisella toffeevivahteisella omenahillolla ja kermavaahdolla. 

Voitaikina -versio on muuten paras myös nopeutensa ansiosta. Yllärivieraiden varalle tämä herkku valmistuu varsin nopeasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)