perjantai 19. helmikuuta 2016

Heitäpä kuperkeikka - liikunnallista tekemistä koko perheelle

Perhekuperkeikka on Oulun kaupungin ja yhteistyökumppaneiden järjestämä vapaan liikunnan hetki vanhempien valvonnassa. Keväästä 2008 lapset ja vanhemmat ovat voineet nauttia liikunnan riemusta Ouluhallilla tiistaina aamupäivisin ja sunnuntaina iltapäivisin. Perheen koosta riippumatta huvi maksaa vain 5e/perhe ja on kyllä hintansa arvoinen. Kuperkeikka ei ole siis mikään uusi juttu, mutta niin hauskaa siellä on, että tapahtumasta täytyy kanssaleikkijöitä muistutella. Täytyy myöntää, että valitettavan usein sitä itsekin unohtaa tämän mahdollisuuden olemassa olon

Mitä 5 eurolla sitten saa? Lasten rajattoman riemun neljällä eri liikuntasektorilla, jotka on jaoteltu toimintojen mukaan. Halli on jaettu keskeltä kolmeen eri lohkoon väliverhoilla. Kulkusuunnasta vasemmalla on polkupyörien ja potkulautojen ihmemaa. Keskellä voi pelata sählyä, koripalloa, jalkapalloa, häntäpallolla - siis kaikilla mahdollisilla palloilla. Oikealla viihtyvät etenkin pienet lapset, sillä sinne on tuotu pari pomppulinnaa, leikkivarjoja, erilaisia palikoita, palapelejä, hulavanteita, puomeja jne. Hallin takaosassa taas viihtyvät isommat lapset, joille tarjolla on telinevoimisteluvälineistä koottu taitorata kiipeilylle, hypyille, tasapainolle jne. Ainahan voi juosta kilpaa ratoja pitkin vaikka koko huushollin ympäri.

Aivan erityisen jumppareissusta saa ottamalla mukaan hyvät eväät. Juomapulloon vettä tai mehua, rusinoita, välipalakeksejä, hedelmiä ja muuta sellaista. Eväsretki leikkipuistoon sisätiloissa - on kai melkoisen kuvaava kuperkeikan osalta. Kaikkein hauskinta on koota mukaan useampi kaveriperhe ja järjestää liikunnallinen iltapäivä koko porukalle pienellä vaivalla ja rahalla.

Emme ole vielä ehtineet tutustua muihin Oulun alueen kuperkeikkoihin. Oulunsalossa, Kiimingissä ja Ylikiimingissä järjestetään kuperkeikkatapahtuma noin kerran kuukaudessa yhteistyössä MLL:n ja Ylikiimingin Nuijamiesten kanssa. Alla vielä tiivistettynä tietoa tapahtuma-ajoista ja paikoista, jotka on koottu suoraa Oulun kaupungin liikuntapalvelujen sivuilta:

Ouluhallin Kuperkeikka:
Tiistai aamupäivisin klo 9.30-11 10.5 saakka (ei kuitenkaan 8.3, 12.4 ja 26.4)
Sunnuntaisin klo 16.30-18.30 3.4 saakka
Hinta 5e/perhe

Kiimingin Kuperkeikka Ylikylän koulun liikuntasalissa:
Kerran kuukaudessa sunnuntaisin 6.3 ja 3.4 klo 15-17
Hinta 2e/perhe

Yli-Kiimingin Kuperkeikka Harjunkaaren salissa:
Kerran kuukaudessa sunnuntaisin 21.2 ja 20.3 klo 15.30-17.3
Hinta 2e/perhe

Oulunsalon Kuperkeikka Liikuntakeskuksen isossa salissa:
Lauantaina kerran kuukaudessa 20.2, 19.3, 16.4, 14.5 klo 16.30-18.30
Hinta 2e/perhe 
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)