tiistai 11. elokuuta 2015

Ihanaa jäätelöä,namsk

Vierailimme perjantaina kummipoikani vauhdikkailla synttäreillä. Talon emäntä oli pistänyt parastaan ja pöydän koreaksi. Tarjolla oli taivaallista itsetehtyä jäätelöä lakritsalla ja salmiakilla maustettuna. Luulin tällaisten herkkujen olevan vain jätskikoneellisten etuoikeuksia - mutta luulin väärin. Emännän ohjeita muistellen sekoittelin eilen elämäni ensimmäisen jäätelömassan. Kohta nähdään menikö toteutus sinnepäinkään. Suurpiirteisenä tyyppinä päätin kokeilla kerman määrän kanssa tasalukuja eli 5 desiä sen 4,jotakin tilalta:

5 dl vispi tai kuohukermaa
1 prk kondensoitua karamellisoimatonta maitotiivistettä
ripaus vaniljasokeria

Kerma vatkattiin kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen siihen käänneltiin tuo maitotiiviste varovasti nuolijan tapaisella välineellä. Sitten massaa pystyi maustamaan aivan omien mieltymystensä mukaan. Valmiin seoksen annetaan jäätyä pakasteessa ainakin 4 tuntia. Itse annoin olla niiden yön yli.

Tässä ensimmäisessä versiossa massa on siis kaadettu kilpailevan firman rasiaan ja siihen on ripoteltu turkinpippurirouhetta ja paloiteltuja lakuja. Päälle sitten koristukseksi näitä äskenmainittuja ja kaupan lakukastiketta. Kansi kiinni ja pakkaseen




Toista versiota varten keitin maailman ihaninta kinuskikastiketta, jonka ohjeen nakkaan tuonne hieman alemmas. Mukaan matkaan tuli sen lisäksi viener nougat -rouhetta ja paloiteltua Daimia.

Kinuskikastike
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
sormisuolaa

Nakkaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä reilu 5 minuuttia kunnes seos sakenee tarpeeksi. Ripottele sen jälkeen hyppysellinen (eli sen verran kuin kolmen sormen väliin mahtuu) sormisuolaa joukkoon. Suolaisen ja makean yhdistelmä vie jalat alta - lupaan sen. 

Loppuun vielä pikkuisen kuvamateriaalia lopullisesta herkuttelusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)