torstai 7. tammikuuta 2016

Olipas hyvää ruokaa

Kävimme naisporukalla nauttimassa hyvästä ruuasta väliviikolla Oulussa. Paikaksi valikoitui Radisson Blu hotellin ravintola Sassi. Istuimme pidemmän kaavan mukaan ja juoruilimme. Tähän tarkoitukseen menukokonaisuus Oulu oli oikein hyvä. Se sisälsi koko aterian alkuruuasta makeaan jälkkäriin saakka. 

Alkuruuaksi menussa oli graavilohta, joka olisi saanut olla ehkä pikkuisen paremmin suolattua. Toisaalta suolan määrää on helppo lisätä itsekin pöydässä - pois sitä ei saa enää jälkikäteen edes huuhtelemalla. Salaattia oli juuri sopivasti ja kastike oli hyvin maustettua.

Pääruuaksi meille tarjoiltiin 100g naudan pihvi juureksilla, ranskalaisilla ja kastikkeella, jonka makua en valitettavasti muista enää jälkikäteen. Joka tapauksessa se oli oikein herkullista. Suuren suuri plussa kokille pihvin kypsyydestä. Kerrankin mediumin tilannut asiakas sai sen mitä pyysi, ei läpikypsää lihaa niin kuin valitettavan usein käy. Ranskalaiset olivat mukavan rapeita, mutta eivät sisältä ontoksi kärtsättyjä.


Tyrninen creme brulee kruunasi koko aterian vaikka mansikoiden tilalta olisi voinut joulukuussa käyttää jotain muuta marjaa tai hedelmää. Pohjalla ollut tyrni piristi perinteistä jälkiruokaa mukavasti. 


Illallinen Sassissa oli oikein hyvä ja positiivinen kokemus. Ruoka oli hyvää ja palvelu ensiluokkaista. Jälkiruuan kylkeen tilattu kahvi viipyi matkallaan hieman liian kauan, mutta pisteet tarjoilijalle, joka antoi kahvin talon piikkiin ja pahoitteli huonoa ajoitusta. Muutoinkin tarjoilijat esiintyivät kyllä edukseen. He olivat kohteliaita ja palveluhenkisiä. Pöytäämme tuotiin täytetty vesikannu useita kertoja pyytämättä ja palvelun päälle tarjoiltiin vielä ystävällinen hymy. Suosittelen, ehdottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)