Uhkailin jossain vaiheessa kokeilevani muurikkapanua muuhunkin kuin pelkkään lättyjen paistamiseen. Kuten tavallista, inspiraatio iski aivan yllättäen eikä meillä ollut puoliakaan tarvittavista raaka-aineista. Teimme siis todella sovellettua versiota, mutta maku sinänsä ei tainnut tällä kertaa olla edes se pääasia vaan tunnelma avotulen äärellä.
Paellaan voi huhujen mukaan käyttää melkein mitä vain. Kana ja merenelävät ovat perinteisiä raaka-aineita riisiä ja valkoviiniä unohtamatta. Viinitön versiokin maistui aivan hyvältä ja miehen nirsoilun vuoksi annoin armon käydä oikeudesta tällä kertaa - ja jätin merenelävät pois. Meidän paellassamme oli siis:
1pkt kanan fileesuikaleita
3 dl pitkäjyväistä riisiä
paprika, porkkanaa, tuoreita herneitä, sipulia ja valkosipulia
sekä tomaattia loppuvaiheessa lisättynä
1 litra kanalientä
mausteina suolaa, paprikamaustetta, kana/liha
maustesekoitusta ja timjamia
Öljyä kuumalle pannulle ja mukaan sipulit, kanat ja sitten loput kasvikset kypsymisajan mukaan. Sekoitellaan ja lisätään riisiä kuullotettavaksi. Kanalientä lisätään hiljalleen niin, ettei ruoka pääse kuivumaan. Mausta haluamallasi tyylillä ja tarkkaile samalla riisin kypsyyttä.
Kaikkein parasta olisi ollut syödä ruoka suoraa pannulta, mutta miekkonen keikkui talon katolla antennin asennushommissa ja neitokainen hieroi sisällä unihiekkaa silmistään, joten jouduin kantamaan herkun vuoassa sisällä syötäväksi.
Yllättävät ystävät - ampiaiset - tykästyivät jostain syystä raakaan kanaan. Ilmassa oli pientä jännitystä, kun aikomuksenani oli lisätä liha pannulle. Yhtä ampparia pystyi vielä hämäämään, mutta kun tyhjän rasian kimpussa lenteli lopulta puolen kymmentä, päätin että saavat ruokailla aivan rauhassa. Pesän rouva on tainnut ottaa hatkat ja jättää duunarit pärjäämään keskenään - vähemmästäkin sitä kiukustuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)