lauantai 18. huhtikuuta 2015

Amerikkalainen pannukakku

Tuo pullea herkkulätty kuuluu suosikkileivottaviini. Se on myös yksi niistä tarjottavista, jotka syntyvät nopeaa ja kotona jo valmiiksi olevista raaka-aineista. Jostain kumman syystä en koskaan ole laittanut mihinkään ylös ohjetta, jolla näitä pannukakkuja teen. Nyt on siis se hetki. Ensi kerralla voin tulla katsomaan omasta blogistani, mitä tällä kertaa sävelsin. Viimeisimmät olivat nimittäin kaikkein parhaimpia. Kerrankin omasta päästä säveltämällä sain aikaan jotain toimivaa:

3 munaa
3 rkl hunajaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa 
1 purkki kermaviiliä
1/2 dl ruokaöljyä
3 dl maitoa 

Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä hetki. Lisää joukkoon 3 rkl hunajaa ja jatka vatkaamista, jotta saat aikaan kuohkeaa vaahtoa. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauhot, vaniljasokeri,sooda, leivinjauhe ja suola. Ota esille kermaviili sekä maito ja ruokaöljy (rypsi/rapsi). Sekoita munavaahtoon vuorotellen kuivat aineet, osa kermaviiliä, maitoa ja loppuvaiheessa öljy. Paista lettupannulla. Tällä ohjeella tulee vajaa neljäkymmentä pientä pannukakkua. Muista paistaa matalalla lämmöllä sillä taikina palaa pinnasta helposti eikä ehdi kypsyä silloin sisältä.

Meillä pannukakkujen lisukkeeksi valikoitui kermavaahto ja vaahterasiirappi. Tuohon kun olis ollu vielä tuoreita mustikoita tai mansikoita <3

Oikein hyvää viikonloppua juuri sinulle =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)