torstai 14. toukokuuta 2015

Hedelmäpilvi - gluteeniton ja maidoton jälkiruoka

Pappilan hätävara on ehdoton kesän suosikkijälkkäri. Suurin syy sen lyömättömyyteen on varmaan helppous sekä tuoremarjakauden ihanat mansikat, vadelmat ja mustikat. Näin keväällä paremmin oikeuksiinsa pääsevät hedelmät, joita voit upottaa tähän maidottomaan ja gluteenittomaan jälkiruokaan aivan oman makusi mukaan. Omassani käytin mangoa sekä viinirypäleitä. 




Hedelmäpilvi
6-8 annosta
1 paketti gluteenittomia keksejä
1 purkki Alpron Vispi soijapohjaista valmistetta
hedelmiä oman valinnan mukaan

Laita keksit muovipussiin ja hakkaa kaulimella pienehköiksi muruiksi. Asettele tarjoiluastian pohjalle paksu kerros muruja. Tässä kohtaa voisi käyttää myös gluteenitonta ja maidotonta pullaa tms. Murujen päälle pursotetaan kerros kasvipohjaista kermavaahtoa ja kermavaahtopilveen upotetaan hedelmäpaloja. Päälle voi ripotella keksin muruja tai laittaa vaikka puolikkaan keksin. Tämä alpron kermajäljitelmä maistuu ihan hyvältä ollakseen täysin maidotonta. Rakenteeltaan se on tavallista kermavaahtoa höttöisempää, kevyempää ja suorastaan pilvimäistä.


Jos maidottomuus ei ole jälkiruokasi edellytys, voit laittaa tavallista kermavaahtoa ja lisätä joukkoon vielä mukavan raidan kinuskikastiketta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)