maanantai 25. toukokuuta 2015

Näkkäri-krutongit

Kesä tulee, se näkyy ruokalautasellakin. Paistettu liha, kala tai kana ei tarvitse enää lisukkeekseen riisiä, makaronia tai perunaa. Se suorastaan kaipaa erilaisia värikkäitä salaatteja rinnalleen. Krutongeista saat salaattiisi rapsakkuutta ja makua. Voit itse päättä kuinka paljon ja minkälaista rasvaa käytät niiden paistamiseen. Ruisnäkkileipä osoittautui keittiökokeilussa aivan loistavaksi krutonkiraaka-aineeksi. Leipä itsessään sisältää enemmän makua kuin vaalea höttöleipä. 


Ruisnäkkileipä-krutongit
Muutama palanen ruis-näkkileipää
loraus ruokaöljyä
ripaus suolaa
timjamia

Kuumenna öljy pannussa ja nakkaa paloiteltu näkkileipä joukkoon. Lisää haluamasi mausteet: tässä tapauksessa kuivattu timjami ja suola. Kääntele paloja, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat niihin tasaisesti. Nosta pannu levyltä ja anna krutonkien jäähtyä ennen salaattiin sekoittamista.

Tässä salaatissa on käytetty jäävuorisalaattia, luumutomaattia, kurkkua, paprikaa, paistettua sipulia, keitettyä kananmunaa ja päärynää. Lopuksi joukkoon on rouhittu mustapippuria ja ripaus suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)