lauantai 21. maaliskuuta 2015

Askarrellaanko tipuja?

Tipu alias Pitu on sympaattinen pääsiäisen viipottaja. Tässäpäs teille pari versiota tästä kaverista. Jottei henkilökohtainen skyr-villitys aivan hiipuisi, piinaan teitä ko. tuotteella vielä tämän kerran. Sitten olen puhunut suuni puhtaaksi. Tässä vaiheessa haluan vielä sanoa, etten saa penninjeniä Skyrin markkinointivaroista vaikka tuotetta hehkutankin. Rahka on hyvää ja kannet aivan ihania - se siitä. Paitsi että tällä kertaa puhumme hieman niistä lusikoista ;)

Tarvitset kertislusikan, tässä tapauksessa skyrin syöntiväline, kynsilakkaa, askartelusilmiä tai hyvän tussin, punaista kartonkia, sakset ja liimaa. 


Lakkaa lusikka keltaiseksi ja anna kuivua. Kuivuminen tapahtui niin nopeasti ettei lusikalle tarvinut etsiä edes kuivauspaikkaa - ehdoton plussa lasten kanssa askarrellessa.

Liimaapa sitten tipuselle silmät, nokka (leikkaa kartongista) ja takatöyhtö eli pyrstösulat. Tipu on valmis alta aikayksikön!
Tipu ei näytä väsyneeltä perheenäidiltä, kun liima on kuivunut kirkkaaksi =D 

Toisessa mallissa tipunen tuunaillaan kananmunan kuoreen tai siis puolikkaaseen. Tarvitset sille jälleen silmät ja nokan samaan tyyliin kuin edellä, lisäksi keltaista villaa, sen munankuoren sekä liimaa + halutessasi vihreää kartonkia, johon liimaat tipusen. Voit toki laittaa sen nököttämään vaikkapa rairuohon sekaan tai tehdä sille pesän paperinarusta tai oksista.


Laita liimaa kananmunan kuoren pohjalle ja nypi villasta sopivan kokoinen ilmava pallo.

 Seuraavaksi tipunen tarvitsee silmät ja nokan
Lopuksi sitten asettelet asukkaan sille sopivaan pesään. Tuon tipusen askartelu onnistui todella hyvin 31/2 -vuotiaan kanssa. Allekirjoittanut väänteli pesät valmiiksi pihapensaan oksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)