Viikonloput ovat parhainta kokkausaikaa. Yleensä vietän sunnuntaipäivän hellan ja uunin ääressä uusia reseptejä kokeillen. Mieheni aina toivoo, että pitäytyisin vanhoissa hyviksi havaituissa ruuissa ja leivonnaisissa, mutta eihän niin urautunut homma käy alkuunkaan. Mikä mielenkiinto sellaisessa olisi, jonka jo valmiiksi osaa! Ehkä pelkotilalla on jotain tekemistä parin "ei niin onnistuneen"-kokeilun kanssa...
Samainen miekkonen on tilannut minulle jo pari vuotta Maku-lehteä lahjaksi ja täytyy sanoa, että tykkään ko. julkaisusta kyllä todella! Kaikki sieltä ammennettu ei aina aivan onnistu, mutta pääasiassa ohjeet ovat informatiiviset ja selkeät - ongelmat syntyvät ilmeisesti lukemisen ja toteuksen välissä.
Maku-lehden viimeisimmässä numerossa 1/2015 oli ohje herkullisiin Bánh mì- leipiin. Hitaasti kypsytetty possu, bbq ja majoneesi saavat usein mielenkiintoni heräämään. Tavoistani poiketen ostin tällä kertaa kaupan valmista Pulled Porkia, mutta tavallisesti tykkään haudutella läskiä bbq-marinadissa ja nauttia samalla herkkullisista tuoksuista. Kaupassa päänvaivaa aiheutti retikka-niminen juures, johon en onnistunut törmäämään edes suuressa automarketissa. Näppäränä rouvana päätin että sen sukulainen retiisi saa nyt ajaa saman asian. Hyvää tuli näinkin vaikken tiedä miltä sen olisi oikeasti kuulunut maistua.
Retiisit sujahtivat Porkkana-retiisi(retikka)relissiin:
2 porkkanaa
2 pussia (n. 250g) retiisejä
Suikaloidaan, itse paloittelin Tupperwaren masiinalla, josta juttua lisää täällä. Mukaan lisätään
1 tl suolaa
2tl sokeria
Itketetään noin 10 minuuttia, jonka jälkeen huuhdellaan, valutetaan ja oikein puristellaan. Lisätään seuraavanlaiseen liemeen, joka on siis sekoitettu niin että sokeri on sinne sulaneena:
2 1/2 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
vajaa 1dl sokeri (otettu 2 tl aiemmin)
Annetaan maustua vähintään tunti ja tehdään sillä aikaa possu ja majoneesi
Valmista nyhtöpossu haluamallasi tyylillä, mutta älä missaa seuraavaa vaihetta, sillä se tekee tästä niin paljon parempaa. Lisää nyhdetyn lihan joukkoon siis:
1 1/2dl bbq-kastiketta
1/4 dl soijakastiketta
pieni purkki tai 1/4 dl tomaattisosetta/pyreetä
Tee itse chili- tai valkosipulimajoneesia. Maailman helpoin ja nopein ohje täältä.
Viipaloi tarjolle:
kurkkua,
tuoretta chiliä ja korianteria
Osta tai paista patonkia, cianbattaa, sämpylöitä tms.
Sitten vain ruokailijat omian annoksiaan kokoamaan. Tuo relissi yhdistettynä majoneesiin tuo leipään coleslaw-tyyppisen maun. Kannattaa puristaa sitä esim. haarukalla siten että etikkavesiseosta joutuu leivälle mahdollisimman vähän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)