Helppoudessaan sauvasekoittimen kuppii lisätään ehdottoman huoneenlämpöisinä seuraavat ruoka-aineet
2dl ruokaöljyä (muokkaus: ei oliiviöljyä =)
1 tl sitruunamehutiivistettä tai 1/2 sitruunan mehu tai vaaleaa etikkaa pari tl
2tl dijon-sinappia
1 kananmuna
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
ja halutut mausteet joko
2 valkosipulin kynttä
chilimaustetta tai kastiketta (nestettä ei voi laittaa kovin paljoa)
kurkkusalaattia
ja niin edelleen ja niin edelleen
Sauvasekoitin painetaan pohjaan ja annetaan hurskutella siellä jonkin aikaa. Sitten sauvaa nostetaan hitaasti ylös päin sen käydessä koko ajan. Ja tadaa! Majoneesi on valmis! Liian nopea nostaminen saattaa juoksettaa tuotoksen joten otapa rauhallisesti.
Oma suosikkini on kyllä valkosipulimajoneesi, jossa maun voimakkuutta voi säädellä kynsien määrällä. Myös kurkkumajoneesista saa melkein yhtä hyvää kuin hesellä lisäämällä kurkkusalaattia joukkoon. Ei kuitenkaan kannata laittaa kovin paljoa ettei tuotos vety. Remouladea saatiin aikaan lisäämällä valmiiseen valkosipulimajoneesiin kuulotettua sipulia ja porkkanaa (pieniä pieniä paloja), kurkkusalaattia, hunajaa ja tilliä.
Kuuntele nyt! Älä osta sitä kaupan säilykepurkille maistuvaa majoneesia enää ikinä! Tämän ohjeen kanssa makuvaihtoehdot ovat rajattomat ja valmistaminen on helpompaa kuin kaupasta ostaminen. Ainakin meillä tarvikkeita löytyy lähes aina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)