keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Vanhempien makuuhuone muuttaa vinttiin

Seuraavaksi luvassa ennen ja jälkeen iloittelua yläkerran makuuhuoneesta, joka ei hirmuista muutosta ole kokenut sitten homeisen pirtinpenkin, mutta ainakin verhot ja matto on löytäneet paikkansa.

Ensin pläjäys makuuhuoneen alkuperäisestä kunnosta kesäkuulta 2009:

Noiden laatikostojen tarkoitus on siis ollut laverin virka. Niiden päällä on nukuttu. Laatikoiden syvyys on ollut vain noihin pystyihin saakka. 



                            
Meidän makuuhuoneesta on ovi parvekkeelle. Alkuperäinen ovi oli tosin tarkoitettu vain hoikille ihmisille. Ehkä olisi ollut hyvä säilyttää tuo niin olisi voinut aina varmistaa ettei ole lihonut liikaa..










Sitten hieman purkukuvaa kesältä 2012. Kolme vuotta mahtuu kuvien väliin, mutta on meillä toki rempattu siinä välissä kylpyhuone, menty naimisiin, vaihdettu maalämpöön ja rakastuttu pieneen kesällä 2011 syntyneeseen neitiin.

Onkos puru/muhahommat kellekään toiselle tuttuja. Voin kertoa että meille on. Käsin on jätesäkkeihin tuo kaikki lastattu ja viety pois. Onneksi ei tarvinut sisä kautta kantaa, kun herra keksi pudottaa ne alas parvekkeelta liinan avulla.








 Tämmöinen pieni ylläri löytyi villojen alta. Toki villoistakin jo näki, että jonkun kokoinen voitto on nyt tällä arvalla lunastettavissa. Onneksi kyseessä oli vanhan huopakaton aikaista ongelmaa eli päästiin parin parrun ja laudan vaihdolla, huih! Tuossa piipun juuressa on vuotokohta ollut.


 Kaikki lahot ja huonot eristeet vaihdettiin joka puolelta huonetta. Hommaa oli siis aivan kohtalaisesti. Eristimme spu-levyllä ja paneloimme katon. Mikään mdf-paneli ei tullut kysymykseenkään näin matalassa tilassa. Siihen kun yhden kerran tökkäät vahingossa mopinvarrella niin kyllähän se itkettää. Ja sitä paitsi ainahan näissä hommissa on pakko mennä kalliimman kautta...

Vesikiertoinen patterilämmitys vaihdettiin vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Kuvia tarkemmin lastenhuoneen vertailukuvien kirjoituksessa kunhan sinne saakka ehdin kirjoittaa. Myös ilmanvaihtoon mentiin sörkkimään - toki ammattimies oli itse sörkkimässä eli painovoimainen vaihdettiin kokonaan koneelliseen ilmanvaihtoon.

Jostain hauskasta syystä remonttikuvia ei tosiaan ole otettu tämän enempää ison makuuhuoneen kohdalla. On taidettu keskittyä neidin kuvaamiseen... Ja täytyy myöntää etten uskonut urakan oikeastaan edes valmistuvan. Nyt siis eletään maaliskuuta 2015 ja hyvällä mallilla ollaan. Vaatesäilytyspohdinta on aivan lapsenkengissä juurikin siitä syystä etten uskonut meidän muuttavan yläkertaan ennen seuraavaakaan joulua. 

Kuvassa vasemmalla näkyy ullakon alias vaatehuoneen uusi ovi







         Tässä tuleekin se mietinnän paikka vaatesäilytykseen liittyen. Yläpuolen kuvassa näkyy hyvin tuo muurin ja seinän liitoskohta, johon haaveilen vaatekaappia. Muuri ei kuitenkaan ole kun 30 cm syvä, joten kaappikaan ei voisi olla kovin paljon syvempi. Nyt olenkin alkanut miettiä, voisiko tuohon kohtaan, muurista takaseinään, laittaa hyllyn ja sen alalaitaan verhokiskon. Verhon taakse jäisi hyllyjä ja vaaterekki ja tuohon yläpuolle mahtuisi vielä avohylly. Nähtäväksi jää milloin ehdimme herran kanssa rautakauppaan hakemaan rustiikkista lautaa ;)

 
Parvekkeen ovikin on tässä vuosien saatossa saatu vaihdettua pikkuisen isompaan malliin. Harmittaa vietävästi tuo ikkunan ja oven välinen korkeusero, mutta yläpohjasta on otettu käyttöön niin paljon tilaa kuin mahdollista. Kaikkea ei vain vanhassa talossa voi saada. Tunnelmassa on kuitenkin jotain ainutlaatuista ja ihanaa. Kuka nyt suoria seiniä ja lattioita kaipaisikaan ;)  Tuohon parveekkeen oven oikealle puolelle saisi yhden vaatekaapin mahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)