maanantai 16. maaliskuuta 2015

Yläkerran aulaa sisustamassa

Yläkerran aula, romuvarasto, tumppaa tähän kaikki mille ei mitään muutakaan paikkaa ole - tila... rakkaassa rintamiestalossa näitä kuntoon laitettavia paikkoja on monia. Kun yläkerta tuossa helmikuun alkupuolella rakenteiden, sähköjen ja putkien puolesta valmistui, ajattelin sijoittaa yläkerran aulaan työpisteen/tietokoneella näpyttelynurkkauksen. Työpöytä oli katsottu Ikeasta, lipasto muutettu hyllyköksi ja paperitelineitä myöten homma alkoi olla suunnitelmien osalta valmis. Sitten se tuli meillekin - oksennustauti ja influenssa. Juuri ennen kuin meidän piti suunnata peräkärryn kera ulkomaille (lue Haaparantaan). 

Olin päättynyt ostaa ko. reissulta työpöydän ja makuuhuoneeseen pienen vaatekaapin plus tietenkin kaikkea tarpeellista ja kuitenkin ylimääräistä pikkusälää, joilla laskun loppusummaan saa helposti yhden nollan lisää. Miekkonen siinä sitten marisemaa ettei kaappi voi tulla muurista yli kovin paljoa tai näyttää tyhmältä. AI MITEN NIIN NÄYTTÄÄ TYHMÄLTÄ vaikka mä on aivan itse sen suunnitellut ja löytänyt jopa kolme potentiaalista vaihtoehtoa. Ja tottahan se on. Jos kaappi on kovin syvä, kulku sänkyyn menee ahtaaksi eikä lipasto näytä yöpöytänä enää hyvältä. Minä olen päättänyt, luvannut ja vannonut ettei tässä huoneessa tarvitse pujotella huonekalujen välissä. 

Yhtä äkkiä mulla ei ollutkaan enää ostoslistalla kuin työpöytä ja neidin huoneen pöytä on aikalailla tarpeeton vielä pari vuotta eli täysin vapaa työhuonekäyttöön. Mutta kun ei se  pöytä oikeastaan sovi noin pieneen huoneeseen - on liian iso, massiivinen ja raskaan näköinen. Alakerran makuuhuone taasen on aivan vaille käyttötarkoitusta nyt kun nukumme ylhäällä. Oli aivan ihana levitellä kenkälaatikoiden päällystysprojekti pitkin alakerran huoneen lattiaa ja laittaa sitten vain ovi kiinni perässään kun lähti tekemään jotain muuta. Siitä tulee siis työhuone! Toinen juttu onkin milloin se tapahtuu, mutta nyt ainakin on päätetty niin.


Yläkerran aula on tällä hetkellä lueskelunurkkaus, jossa rauhoitutaan selaamaan laatulehtiä ja haaveilemaan. Neitikin innostui kantamaan omia kirjojaan hyllykköön. Luvassa seuraavaksi niitä kuuluisia ennen ja jälkeen kuvia:

Näkymä yläkerran porrastasanteelta isoon makkariin. Oikealla puolella neidin huoneen ovi ja vasemmalla pieni aula 




 
Tuo kuvassa näkyvä pikkuinen luukku kylmälle ullakolle laitettiin kiinni remontin yhteydessä. Ullakko eristettiin ulkoseinältään ja se otettiin lämpimänä tilana käyttöön. Sinne kuljetaan tällä hetkellä makuuhuoneen puolelta. Tuo ullakon korkeus oli todella matala. Lattianpinta oli tuon luukun alalaidan kohdalla.

Tuo kaide olisi ollut ihana ja säilyttämisen arvoinen, mutta ei sovi kotiin, jossa on uhkarohkea leikki-ikäinen.

Halusin kaiteeseen kuitenkin samaa tunnelmaa, joten valitsin pyöreät pinnat ja muutenkin toteutuksessa mukailtiin vanhaa mahdollisimman pitkälle. Haaveilin jossain vaiheessa heinäseipäistä tehdystä kaiteesta, mutta ko. materiaalin lujuusluokitus ei oikein olisi riittänyt. Lasikaide taas olisi maksanut noin 750e! Tämän diy-kaiteen kohdalla hinnassa puhutaan parista kympistä, kun maalikin oli jo valmiina. 

Tässä vielä tyylinäyte konttausmallin komerosta!



 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)