maanantai 30. maaliskuuta 2015

Porkkanainen kakku

Hyvää pääsiäisviikkoa!

Meillä on leivottu pääsiäisen kunniaksi amerikkalaista porkkanakakkua ja siis aivan kakun muodossa - ei piirakan. Kaikki amerikkalainen tuntuu kutkuttelevan makuhermojani tällä hetkellä - mistä lie johtuu tällainen keskittyminen yhteen maanosaan. Kiinalaiseen/aasialaiseen ruokaan voisi haksahtaa seuraavaksi. Siihen liittyen telkkarin puolella pyöri minulle uusi tuttavuus, jota meinaan aivan mielenkiinnosta alkaa seuraamaan: Kiinalaisen keittiön herkut, Liv-kanavalta.  

Porkkanakakun ohje löytyi Yhteishyvä-lehden numerosta helmikuu 2015 ja sähköisenä versiona sen voi katsoa  täältä. Tosin tein tuon kuorrutteen perinteiseen tyyliin sulatejuustosta, voista ja tomusokerista. Täytteen sekoittamiseen ei muuten Tupperwaren Extrachef pystynyt ainakaan sillä vatkainosallaan. Massa vain oli liian tiivistä. Ehkä teräosilla olisi onnistunut, mutta en viitsinyt alkaa sitten sitä enää sotkemaan. Toimii vs. ei toimii tällä hetkellä tilanteessa 1-2.

Pääsiäisen kunniaksi kakku sai koristeikseen tietenkin munia, suklaamunia. Pikkuisen liian tiivis ja laimean makuinen kakku oli minun makuuni - toisaalta vikahan saattaa olla leivontataidoissani...tai ylikriittisissä makunystyröissäni.  Harvemmin omat leipomukset tai kokkailut maistuvat aivan täydellisiltä. Aina löytyy jotain parannettavaa ja uutta kehiteltävää.



 Neitokaisen mielestä suklaamunia täytyy olla enemmän, mitä enemmän sen parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)